hero-image

Föreningen

Billdals Ridklubb är en ideell förening och startade ridskoleverksamheten 1993. Därefter har verksamheten vuxit, både i antal medlemmar, hästar och med byggnader. Föreningen har idag fler än 900 medlemmar i olika åldrar och erfarenheter, varav drygt 600 barn och unga i åldrarna 7 – 18 år. Vår ridskola erbjuder verksamhet för barn, unga, vuxna, pensionärer och ryttare med funktionsvariationer. Vi har alltifrån ”prova på” och knatteridning för de allra minsta, nybörjar- och fortsättning för alla åldrar, till mer avancerad verksamhet för de tävlingsinriktade och de elitsatsande ungdomarna. Såväl inom hoppning, dressyr, Mounted Games och Voltige. Billdals Ridklubb är lokaliserad söder om Göteborg i vackra Askim och är en del av Billdals Gård. Området har en lång historia av hästverksamhet och vi är idag en av Sveriges största ridklubbar och ett viktigt inslag i regionens idrotts- och föreningsliv. 

Förutom ridskolan vilar även Billdals Ridklubbs verksamhet på vår tävlingsverksamhet och våra inackorderingar, med uppstallade hästar. Klubben arrangerar tävlingar inom hoppning och dressyr, med allt från Pay & Jump, Pay & Ride till, lokala, regionala, stora nationella och elittävlingar. Och ofta hela evenemang som Billdals Horse Show och Clinics. Och även medlemsevenemanget Billdalsgalan.

Våra välmående hästar och ponnys, våra fantastiska medarbetare, styrelse och våra engagerade medlemmar är våra största tillgångar. Lokaliseringen av Billdals ridklubb är unik, med närheten till det anrika Billdals park, där vi under 2020 hade vårt uppskattade Café Stallyktans Foodtruck, naturreservatet Sandsjöbacka, och havet. Anläggningen har många besökare för rekreation, nöje och är ett populärt utflyktsmål, t ex med årliga händelser som Hästens dag och den uppskattade Julmarknaden. Under denna speciella tid med pandemi har personal och partners snabbt lyckats ställa om och erbjuder i många fall en spännande kombination av vår vanliga verksamhet med digitala lösningar av lektioner och evenemang, för nytta och nöje.

Våra duktiga samarbetspartners, engagerade sponsorer och goda relationer inom närings- och föreningslivet, stad och förvaltning är också oerhört viktiga. Vi vill vara en viktig del i att skapa samhällsnytta med en trygg och meningsfull miljö som utvecklar gemenskap, ledarskap, hälsa och ansvarstagande och bidrar till utvecklingen av den goda staden och är en självklar och uppskattad del av närområdet.

Det är därför vi med tillförsikt varje dag strävar efter att uppnå vår vision: ”Ett ridsportcentrum i världsklass, i en unik miljö för utveckling och rekreation, där häst och människa står i fokus”. Och vi gör det med vår värdegrund som bas där våra värdeord är Glädje, Gemenskap, Engagemang. En viktig del av vårt engagemang och vår värdegrund är att ta ställning i frågor som sätter våra medarbetares, medlemmars, inackorderingar, tränares och frivilligas trygghet främst. Alltid med hästarna i centrum. Läs mer om vårt ställningstagande mot sexuella trakasserier. Våra värderingar är grunden för allt vi gör och vägledande i hur vi behandlar varandra.


Välkommen till Billdals Ridklubb!