Halvfodervärd

Nu finns chans att bli halvfodervärd på en av våra yngre eller nyare hästar. Detta är en jättebra möjlighet att testa på att ha egen häst ett par dagar i veckan. Givetvis med stöd från ridlärare.

Fodervärden rider två ridpass/vecka varav en hopp eller dressyrträning för ridlärare och ett självständigt pass, gärna uteritt. Övriga dagar rids hästen av ridlärare eller går lektion.

Personalen sköter hästen på vardagar och fodervärden sköter mockning och förbereder foder mm på helgen.

Möjlighet kan finnas att delta på våra pay n jumps eller pay n ride om det passar i hästens utbildning.

Det kommer att vara minst ett tillfälle/termin där fodervärdarna har teoripass där vi går igenom olika ämnen relaterade till att ha egen häst. Exempelvis foderlära eller hur man lägger upp träningen för hästen.

Varje häst har en ansvarig ridlärare som bli fodervärdens kontakt och stöd.

För att ansöka om att bli fodervärd så behöver du rida i minst nivå 3.3 och är du under 18 år behöver målsman eller annan vuxen vara närvarande vid självständig ridning. Du ska rida minst en gång i veckan på ordinarie lektioner utöver att vara fodervärd för att fortsätta utveckla din ridning på utbildade hästar.

Det är viktigt att matcha ryttare och häst för att det ska fungera och vara säkert. Ridlärare kommer att fördela ut foderhäst till den ryttare de tror fungerar bäst till just den hästen. Man kan ansöka till en specifik häst men också anmäla intresse för att bli fodervärd till kommande hästar.

Månadskostnaden för att vara fodervärd är 3000 kronor och vi skriver ett fodervärdsavtal som löper månadsvis.

 

Dessa hästar söker just nu fodervärd

 

Hercules – 4 år, ca 155 cm

Hercules är en jättesnäll men lite försiktig liten häst. Han är grundriden och lite hoppad men inte så mycket mer. Till honom söker vi en lite mindre ryttare som är lugn och trygg.

Hybrid 4 år, ca 167 cm

Hybrid är världens snällaste 4-åring. Ganska grön och valpig fortfarande men fantastiskt snäll i hantering och ridning. Han söker en ryttare som är mjuk och stadig i sin ridning och gärna vill rida ut och jobba med hans kondition.

Ferdinand 5 år, ca 165 cm

Ferdinand är en trevlig häst som har en lite egen vilja ibland. Har kommit lite längre i sin utbildning än de andra. Snäll att rida och hoppa men kan ha lite egna idéer. Han behöver en ryttare som kan vara stadig och tydlig i ridningen.

Fred 5 år, C-ponny

Fred är en jättesnäll ponny som redan börjat arbeta på ridskolan. Han behöver dock mer utbildning och behöver jobba både med dressyren och hoppningen. Han skulle också må bra av att komma ut och galoppera lite oftare. Söker en liten ryttare som vill fortsätta utveckla honom.

 

I ansökan vill vi att du skriver kort om dig själv, vad du har för mål med din ridning och hästutbildning samt om det är en specifik häst du söker till.

Skicka din ansökan till sofia.lundqvist@billdalsridklubb.com