hero-image

Voltigeträning

Voltige är gymnastik på hästryggen i korta drag. Billdals Ridklubb har inga fasta grupper men vi har kurser som sträcker sig över en termin eller några veckor. Det är olika olika terminer beroende på tillgång på hästar och tränare ser ut.

Våren 2023 kommer vi att ha följande kurser: 7 lördagar v 9-11 samt 17-20 1150 kr, anmälan via minridskola.se. Anmälan öppnar 13 februari. Vi har även ett dagläger på två dagar på påsklovet, onsdag och torsdag v 15. Anmälan via minridskola.se

Varje voltigelektion är 60 minuter och kostar 165 kr per gång. Varje tillfälle består av uppvärmning i ridhuset. Vi har en trähäst med voltigegjord på som vi tränar på. Här går vi igenom de övningar som vi sedan skall göra på hästen. Deltagarna på kursen hjälper varandra med övningarna på trähästen.

När man gått igenom på trähästen är det dags att göra samma övningar på hästen. Vi har flera hästar som vi använder och det är stora D-ponny eller stora hästar.

På varje lektion behövs en förälder som är med och slänger upp barnen i samband med träningen på hästen. Det är även denna förälder som gör iordning hästen till lektionen och tar hand om den efteråt.  Schema för detta skickas ut när kursen börjar. Om man inte kan sin tilldelade gång så är man själv ansvarig för att byta.

Klädsel: träningstights, tröja utan luva, hjälm, gymnastikskor till uppvärmning, voltigeskor (finns att låna eller köpa för 100 kr)

Hjälmpolicy: när man tränat ett tag så behöver man inte ha hjälm på sig på hästen, när man får träna utan hjälm bestäms efter överenskommelse mellan föräldrar och tränare. Läs här för Ridsportförbundets hjälmpolicy: https://www.ridsport.se/globalassets/d63f8aeb25c945e7b4fbc3328df350ca/rekommendationer-hjalm.pdf

Här finns mer information om voltige på Ridsportförbundets hemsida: https://www.ridsport.se/Grenar/Voltige/

Frågor: helena.heuman@billdalsridklubb.com