hero-image

Teori

Alla ridgrupper på ridskolan har teori istället för ridning två gånger/termin.  Av praktiska skäl så kan teoritillfället förläggas till annan tid än din ordinarie ridtid.

Ni kommer att hitta information och schema inför varje tillfälle här på hemsidan.

OBS! Teorin kan ligga på annan tid än er ordinarie ridtid!

TEORIVECKOR HT 22

Omgång 1 V.38 och 39

Nu är det snart dags för höstens första teoriomgång. Ni ser i SCHEMAT vilken dag ni inte har ridning och vilken dag och tid som teorin är. Den dagen det inte är ridning kommer man inte utan man går på ett teoritillfälle istället.

OBS! Tid och dag för teori kan skilja sig från ordinarie ridtid.

Nedan kan ni läsa mer om vad vi planerar för teori samt se datum och tider. Man kan välja en annan tid om den tilldelade teoritiden inte passar.

Barnteori – Clinic med ponnys i ridhuset

Passa på att se ridlärarna och några ponnys visa och förklara saker som vi går igenom på lektion. Kan man se ifall ridlärarna har rätt sittben? Kan de få envisa ponnys att hoppa? Går det att få fart på en långsam ponny? Detta och mycket mer kommer ni att få titta på!

Fredag 23/9 15.45

Måndag 26/9 16.30

Tisdag 27/9 16.30

Egen teori nya grupper med sin ridlärare som väljer ämne. (ni får gärna komma på en clinic också)

Mån 1.2 26/9 16.00

Fre 1.2 23/9 14.45

Ons 1.1 28/9 16.35

 

Lördag 1/10  9.00

Innan lördagshoppet har vi en teeori där vi går igenom vad man ska tänka på vid tävling. Uppvärmning, banhoppning mm. Ni kommer få se en av våra ridlärare hoppa banan och berätta vad man ska tänka på.

 

Clinic– Hur påverkas hästen av ridning? för ungdomar och alla vuxna.

I denna clinic kommer ni att få se hur hästens skelett ser ut under rörelse. Både med och utan ryttare. Vi kommer att prata om hållbarhet och hur ridning påverkar hästen. Vad behöver vi tänka på som ryttare och hur får vi våra hästar att hålla och vara starka?

Onsdag 28/9 kl 18.30

VÄLKOMNA!

 

 

Omgång 2 Tis v.42 -Mån v.43

 

 

Här hittar du alla våra teorifilmer

 

Teoriuppgift ”Att ha egen häst”

Nedan hittar ni ett arbetshäfte där ni får lära er mer om att ha egen häst. Häftet kan man ladda ner och skriva ut eller spara på datorn.

ATT HA EGEN HÄST

Nedan hittar ni ett teorihäfte med uppgifter för de lite yngre

Teorihäfte Ridlekis