hero-image

Teori

Alla ridgrupper på ridskolan har teori istället för ridning två gånger/termin.  Av praktiska skäl så kan teoritillfället förläggas till annan tid än din ordinarie ridtid.

Ni kommer att hitta information och schema inför varje tillfälle här på hemsidan.

 

TEORIVECKOR HT 23

 

Information om teoriomgång 2

V. 47 och 48 är höstens andra teoriomgång

Det kommer att bli spännande uppvisningar i några av ridsportens grenar samt intressanta föreläsningar.

Ni kan se i schemat nedan vilket datum ni inte har ridning. Man väljer själv vilket eller vilka teoritillfällen man vill gå på.

Schema för teoriomgång 2 ht23

 

Teori barn och ungdomsgrupper (vuxna givetvis också välkomna)

Vi kommer med lite hjälp att visa upp några andra grenar inom ridsporten. Här får ni inblick i några andra tävlingsgrenar som vi kan utöva med de fantastiska hästarna.

20/11   Kl 17-18 i stora ridhuset

Voltige – gymnastik till häst. Se vår egen Amalia visa avancerade övningar och lär er mer om voltige som tävlingsgren. Kanske får ni även se en ridlärare testa på.

 

24/11 Kl 16.30 – 17.30 i stora ridhuset

Voltige – gymnastik till häst. Se vår egen tävlingsryttare Susanna visa övningar och lär er mer om voltige som tävlingsgren. Kanske får ni även se en ridlärare testa på.

 

25/11 Kl 13.30 – 14.30 i Nya ridhuset

Gymkhana – Stafett med hästar. Vi får hjälp av några duktiga gymkhanaryttare att visa grunder i den fartfyllda grenen och hur man tränar sin ponny.

 

30/11 Kl 18-19 i stora ridhuset

Ponnytrav – Körning i olika former är stort inom hästsporten. Här får vi lära oss mer om hur ponnytrav går till.

 

Vuxenteori (Även ungdomar som är intresserade är välkomna)

Föreläsning  Ridsportens historia 
Följ med på en spännande resa; hur hästen har gått från att vara en oumbärlig hjälp för människan i allt från exempelvis snabb postleverans, krigshästar, skogs- och jordbrukshästar mm till att idag, vara en del av en av de största fritidsaktiviteterna för gemene man och inte minst fantastiska sportatleter. Med utvecklingen så har både ridutbildningen förändrats en hel del, men också hästarna har avlats fram till vår tids moderna sporthäst. Missa inte detta tillfälle att nörda ner oss tillsammans i ridsporten!!
Plats: Caféet
Tider att välja på
20/11 19-20
28/11 18-19
30/11 19-20
1/2 18-19
Hästhantering i stallet – 2/12 kl 9.30-10.30 Samling i entrén
Vi erbjuder även ett tillfälle med hästhantering i stallet. Känner du dig osäker i hanteringen av hästen, vid sadling eller hur man närmar sig hästen i boxen. Eller har du andra fun deringar kring hantering och skötsel? Då är detta ett perfekt tillfälle att lära dig mer, ställa frågor och känna dig tryggare i stallet ihop med våra fina hästar.

Här hittar du alla våra teorifilmer

 

Teoriuppgift ”Att ha egen häst”

Nedan hittar ni ett arbetshäfte där ni får lära er mer om att ha egen häst. Häftet kan man ladda ner och skriva ut eller spara på datorn.

ATT HA EGEN HÄST

Nedan hittar ni ett teorihäfte med uppgifter för de lite yngre

Teorihäfte Ridlekis