hero-image

Prova på 4-6 åringar

En chans för yngre barn att prova på ridning utan att binda upp sig.

NÄR: Lördagar 13.15. Helgens platser släpps samma vecka på tisdagen kl 9. Det är inte ridning alla lördagar, men de flesta. Ridning ca 20 min. Uteridning vid fint väder. Skritt och möjlighet att prova på trav. Max 12 platser/gång.

VIKTIG INFO! Eleven behöver inte ha tidigare riderfarenhet, MEN som förälder/ledare ska du kunna borsta, sadla, tränsa och leda hästen då man gör i ordning hästen själv både före och efter lektionen. Vill du ha en uppfräschning om hur man gör? Sadling Tränsning

Varje elev MÅSTE ha en egen ledare. Detta är inte en fast grupp utan bokas från gång till gång. Ger ingen förtur till ridskoleplats.

HUR BOKAR MAN: Man bokar via http://minridskola.se/Init_LoggaIn.aspx under kurser. Bokningen är bindande.

Har man inte en inloggning sedan tidigare, så skapar man en via länken ”registrera dig för medlemskap, kölista eller bokning av kurs”. Skapa inloggning med elevens personnummer.

Vilken häst ni ska ha kommer att stå på skärmen som finns i entrén innanför glasdörrarna och det finns allt från b-ponny till stor häst. Hästar delas ut i förväg men man får gärna ange några hästönskemål vid anmälan. Tänk på att flera kanske önskar samma häst och att det inte är säkert att man alltid får den man önskar. Ytterligare instruktioner kommer att sitta vid skärmen. Man ska vara klar för ridning 13.10.

Hjälm och väst finns att låna. Om man vill rida med stigbyglar ska man ha sko med klack som sitter stadigt på foten. Undvik överdragsbyxor/overall då det är halt att rida med. Jackor/tröjor ska vara knäppta på både ryttare och ledare.

PRIS: 130 kr (betalas med swish till 123 281 23 45, kvittot visas för ridläraren vid insläpp i manegen)