Angående Covid-19

9 mars, 2021

Angående coronaviruset Covid-19

Vi på Billdals Ridklubb är måna om allas säkerhet och hälsa. Vi följer utvecklingen och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Svenska Ridsportförbundet. 26/11 beslutade SvRF om skärpta råd och rekommendationer för ridskolor.

I möjligaste mån bör man begränsa antalet deltagare i ridgrupper till 8 ridande för de som är födda 2005 eller senare. Vi har därför beslutat att ta bort möjligheten att sälja lektioner för de som rider i vuxengrupper med 10 deltagare. Det kommer inte heller att finnas några igenridningstillfällen.

Vår förhoppning är att vi inte ska behöva ändra om grupper och flytta elever till nya tider eller nya grupper, alternativt i värsta fall ställa in lektioner.

Som det ser ut nu kommer detta att gälla tillsvidare.

Vi uppmanar alla att stanna hemma vid symtom på sjukdom! Det gäller även om du bara har lätta symtom. Rekommendationer för hur länge man ska vara hemma finns på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Om du bor i samma hushåll som en smittad person (sannolikt eller konstaterat) ber vi dig stanna hemma, även om du själv är symtomfri. Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer för när du kan komma tillbaka.

På vår anläggning gäller from 30/11:

  • Ridskoleelever är välkomna till ridskolan i samband med sin ridlektion. Kom i lagom tid för att hinna göra iordning din häst och åk hem så snart du är färdig. Det innebär att inga besök får göras på anläggningen vid andra tillfällen.
  • Det kommer inte att vara någon hästkunskapsundervisning i samband med ridlektionerna. Eleverna kommer istället att få hemuppgifter/digital undervisning.
  • För att minska antalet personer på anläggningen får varje elev ta med sig max en medföljande om eleven behöver hjälp att leda eller göra iordning hästen.
  • Skötarverksamheten är pausad
  • Inackorderade är välkomna att ta hand om och rida sin häst men vi ber er minimera tiden i stallet.
  • Vi rekommenderar att ni rider med handskar och ber er göra rent utrustningen efter er lektion.
  • Café håller stängt tillsvidare

Tack för ert samarbete! / Styrelsen och personalen på Billdals Ridklubb