Ytterligare två ryttare klara till Patrik Kittels Clinic 6 maj!

29 mars, 2018

Först och främst vår egna fantastiska MALOU med fina ELTZY!

Malou Wickberg och Eltzy

Malou Wickberg rider stoet Eltzy för Patrik. Ekipaget har tävlat upp till Prix S:t George och drömmer om att rida Grand Prix. Malou har själv fött upp Eltzy som är efter Skovens Rafael-Chapman. Stoet tävlade i Falsterbo Horse Show som 5-åring. Malou har tidigare arbetat som beridare i Danmark på Blue Hors Dressage, är utbildad dressyrdomare, överdomare och FEI-Steward.

Mikaela Alderin och Hilus

Mikaela Alderin driver eget utbildning- och tävlingsstall utanför Jönköping. Hon har tävlat upp till Grand Prix, deltagit i tre unghäst-VM och har flera placeringar i unghästklasser i Falsterbo och Breeders. Drömmen är att ta en plats i landslaget och tävla internationell Grand Prix. För Patrik kommer Mikaela rida hästen Hilus MHB, en sex år gammal valack efter Glocks Johnson-Don Primero. Hilus blev tredjeplacerad i breeders som 5-åring och placerad i Scandinavian Open i Falsterbo samma år. Just nu håller ekipaget på att kvala till Falsterbo.

Natalie Oldfors (Bild tagen av Zandra Ahl Olausson)

Natalie Oldfors och Enjoy, en hingst efter Johnson-Jetset D, har varit ett ekipage i sex år. Natalie beskriver hingsten som en väldigt charmig häst med stort hjärta. Enjoy har hon själv utbildat och målet är Grand Prix om två år. Natalie driver eget företag där hon tar emot hästar för försäljning och utbildning samt tar emot elever för träning. Hon utbildar alla sina hästar från inridning till Grand Prix och är ett bra exempel på att det går att ta sig väldigt långt med bra grund ridning och en vilja av stål.

Stefan Jansson

Stefan började rida när han var tio år på shetlandsponnyn Pålle och tillbringade mycket tid på Lysekils Ponnyklubb som skötare och lektionsryttare och senare som instruktör. Stefan utbildade sig till ridinstruktör vid Ridskolan Strömsholm, gjorde lumpen och arbetade sedan som ridlärare vid Göteborgs Ridhus. Här fick han upp ögonen för dressyr när han kom i kontakt med hästen Jingo. Stefan gick tränarutbildningen och åkte sedan till Johnny Hillberath i Tyskland för att arbeta ett år. Idag driver han eget företag med inriktning hästförädling och träning för ryttare med egen häst. För Patrik kommer han att rida hästen Zidney, en 8-årig valack efter Zuidenwind-Laurentio. Stefan och Zidney var i final i Falsterbos sjuårschampionat och vann Breedersfinalen för sjuåringar. De representerade också Sverige vid unghäst-VM för tre år sedan.