Uppdatering angående Covid-19 inför höstterminen!

14 augusti, 2020

Angående coronaviruset Covid-19

Vi på Billdals Ridklubb är måna om allas säkerhet och hälsa. Vi följer utvecklingen och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Vi vill tacka alla för visad hänsyn under våren och uppmana alla att fortsätta vara försiktiga och ta personligt ansvar för att minimera risken för smittspridning. Påminn gärna varandra om reglerna!

Alla uppmanas att stanna hemma vid minsta symtom på luftvägsinfektion. Efter tillfrisknande uppmanas alla att stanna hemma ytterligare 2 dygn.

Om du bor i samma hushåll som en smittad person (sannolikt eller konstaterat) ber vi dig stanna hemma, även om du själv är symtomfri. Efter att den sjuka personen tillfrisknat ber vi dig stanna hemma ytterligare 2 dygn.

Om du av dessa anledningar inte har möjlighet att rida på ordinarie lektionstid går det som vanligt att avboka och rida igen vid ett senare tillfälle i mån av plats, alternativt sälja lektionstiden via vår Facebookgrupp ”Byt och sälj ridlektioner på BRK”.

På vår anläggning gäller from 17/8:

  • Caféet kommer öppna igen. Vi följer de anvisningar som gäller för serveringar. Ta gärna med fika ut om ni har möjlighet.
  • Vi kommer att återuppta hästkunskapen. I möjligaste mån kommer vi att vara utomhus eller i stallet och i alla situationer hålla avståndet på ett säkert sätt.
  • Vi kommer fortsätta rida mycket ute i höst. Tänk på kläder efter väder. Rid gärna med handskar för att minska risken för smittspridning.
  • Skötarverksamheten kommer igång igen på försök. För att det ska fungera ber vi alla vara noga med att hålla avstånd.
  • Vi ber er fortsatt minimera antal medföljande och vara noga med att hålla minst en armlängds avstånd till andra både inomhus och utomhus. Tänk på att inte vistas för många samtidigt tex i sadelkammare och sitta utspritt på läktaren.

 

/Styrelsen och personalen på Billdals Ridklubb