Julhälsning från Billdals Ridklubb

23 december, 2020

Detta märkliga år!
Sällan har vi väl alla längtat efter ett Gott Nytt År så mycket som i år.
Ändå har året gett oss mycket positivt. Ridsporten är självklart distansvänlig och de perioder vi haft möjlighet att ses märks det så tydligt hur viktig vår gård och förening är för våra sociala behov.

När vi inte kan ses i skola och på jobbet – blir stallet, ridskolan och gårdsplanen ett välkommet säkert sätt att mötas.
Att hästarna ger oss själslig glädje vet vi också och ihop med den fysiska rörelsen blir det extra viktigt under detta året som är mer stillasittande än vanligt.

De rekommendationer och restriktioner myndigheter o Regering har utfärdat har varit många och ibland medfört vissa utmaningar. Redan från start beslutade vi oss för att noggrant följa rekommendationerna och på bästa möjliga sätt bidra till att begränsa smittspridning samtidigt som vi strävat efter att hålla verksamheten öppen och tillgänglig. Så ett stort tack till er alla som hjälpt oss i det!

Digital kraft!

Den så omtalade digitaliseringen har med kraft också nått oss på Billdals Ridklubb. I det lilla har tex våra styrelsemöten genomförts semidigitalt och nu det senaste helt digitalt.

Den kreativa kraft och nyfikenhet som personalen har bjudit på via flera digitala kanaler har skapat teorilektioner som visat sig bli stilbildande för fler ridklubbar. Inslagen ligger kvar tex på Youtube och kan varmt rekommenderas – pedagogiskt och inspirerande!

Och nu senast levererade vår magiska marknadsgrupp en digital variant på den uppskattade Julmarknaden som ju inte gick att genomföra. Kan vi hoppas på både traditionell Julmarknad OCH digital uppesittarkväll med Sofia&Maria och bästa gråtomten julen 2021, kanske? Kolla här!

 

Utöver detta så håller vår kommunikationsgrupp på att förnya kommunikationen för att ännu bättre nå fram, informera, intressera och inspirera. Precis nu läser du innehåll från vårt nya nyhetsbrev som till viss del kommer att ersätta en del av våra mail. Dessutom är vi på upploppet för att lansera vår nya webbplats. Vi hoppas ni tycker om det.

Innehållet är grunden för vår verksamhet och anläggning.

Café Stallyktan har ledsamt men också självklart varit stängt under perioder. Men även här visar sig Billdals Ridklubb från sin bästa sida. Food Trucken vid herrgården blev – i samarbete med Higab, ett mycket uppskattat utflyktsmål för oss medlemmar liksom för billdalsbor under sommaren. Och ett mycket välkommet extra tillskott i kassan när intäkterna från vårt ordinarie café minimerades.

Och vi har ett nytt stall, Manegestallet. I december flyttade våra älskade ridskolehästar in i sitt nya fina hem med en rejäl boxplats till varje häst. Och de trivs så bra!

Normalt tar det flera år att bygga ett stall, för oss tog det 8 månader från beslut till inflytt. Tack vare en stabil ekonomi i föreningen är vi själva huvudfinansiärer men vi har fått fin stöttning från både Idrott- och föreningsförvaltningen och Fastighetskontoret. Det tackar vi för.
Att bedriva ett byggprojekt samtidigt som en stor ridskoleverksamhet kräver mycket god planering och förståelse från medlemmar. Personalen har lagt mycket tid på att stall- och gårdsverksamhet ska löpa på tryggt och säkert. Vi har alla mötts av stor förståelse från alla er som med stor omsorg förbereder och pysslar om hästar innan och efter en ridlektion. Även de gånger när vi, beroende på väder bytt lektionsplats från inomhus till utomhus – och tvärt om. Det har verkligen fungerat fint.

Utmaningar, trygghet och våra tävlingar.

På många håll hör vi om idrottsvärldens stora utmaningar. Ekonomin i föreningslivet har påverkats stort och uteblivna tävlingar är en stor del av del. Så också för oss – som är en av Sveriges stora tävlingsarrangörer. En professionellt styrd verksamhet, en solid grundekonomi och flertalet ekonomiska stöd från Regeringen via Riksidrottsförbundet och Svenska Ridsportförbundet och även från Idrott- och föreningsförvaltningen gör att vi står ekonomiskt trygga inför 2021.

Men visst saknar vi våra tävlingar. Hos oss likväl som på andra håll. Ni har kanske läst om samarbetet med Gothenburg Horse Show som ger oss deras nationella finaler under Billdals Horse Show sista veckan i mars.

Vi håller tummar och tår för att de ska bli av. Även här följer vi givetvis restriktioner och rekommendationer tillsammans med GHS-organisationen.

Vi går in i ett nytt år och vet att vi möts av begränsningar. Men – åh – vad vi längtar till den dagen när vi kan ses som vanligt, hänga på gården och i caféet. Och ses på tävlingar, stora som små.

Den dagen kommer.

Till dess önskar vi en riktigt
God Jul och ett efterlängtat Gott Nytt År

Med värme
Styrelse och Personal Billdals Ridklubb

via

Magdalena Rönström, ordförande och Susanna Granerfeldt, verksamhetschef

   

 

Läs mer om vårt arbete med värdegrund!

Till nyhetsbrevet!